Ovet

Lämpökatkaistut ulko-ovet

Näyttävä ulko-ovi on yrityksen käyntikortti, siksi monet valitsevatkin ulko-ovekseen kestäviä ja huoltovapaita kotimaisia lämpökatkaistuja alumiiniovia. Ovia käytetään pääsääntöisesti liikerakennuksissa, julkisissa tiloissa ja kerrostaloissa. Myös useat yksityiset ovat suosineet alumiiniovia rakentaessaan pitkänajan tähtäimellä itselleen.

Valmistamme ovet aina CE-merkittyinä, joka takaa sen, että oven valmistus tapahtuu hyväksytyllä tavalla ja oman laadunhallintajärjestelmän mukaisesti. Käytämme kotimaista Purso Oy:n LK78 ja LK78H profiilijärjestelmää. Profiilien lämpökatkon ansiosta kylmä ja lämmin pysyvät erillään toisistaan. Ovien U-arvossa voidaan oven rakenteesta riippuen päästä jopa 0,8 arvoon. Myös ääneneristävyys ovilla on hyvä. Ovet saatavana asennettuina, tai ilman asennusta.

Ulko-ovissa tulee käyttää turvalasia turvallisuusvaatimusten mukaisesti. Turvalasi voi olla karkaistu, laminoitu tai näiden yhdistelmä. Asiakas voi valita oveen 2-kertaisen tai 3-kertaisen lasituksen. Lasivaihtoehtoja on useita, niistä kannattaa kysyä myyjiltämme tarkemmin. Myös murronsuoja P4A ja P6B luokan lasit saatavana oviin.

Ovet valmistetaan aina mittatilaustyönä asiakkaan toiveen mukaan. Ovi voidaan integroida myös muuhun julkisivulasitukseen sopivaksi.

Tuulikaappien ja käytävien sisäväliovet

Sisäovissa käytetään lämpökatkaisematonta P50-profiilijärjestelmää. Tällainen ovi valitaan usein kun halutaan estää kylmän ilman pääsy suoraan rakennukseen ulko-ovea avattaessa tai halutaan jakaa tilojen käyttötarkoitus väliovilla. Ovi on todella kevyt ja miellyttävä käyttää. Tästä huolimatta se myös kestää vaativassakin käytössä erinomaisesti. Sen vuoksi ovi useimmitenkin valitaan liikerakennuksiin, julkisiin tiloihin taikka muihin rakennuksiin, jossa ovea käytetään paljon ja lämpö halutaan taltioida.

Ovet voidaan valmistaa niin umpi-, kuin lasiovina. Ovien helat (vedin, pitkäsulkija, oven suljin, saranat, painakkeet, murtosuojatapit yms…), saatte myös kauttamme oviin valmiiksi asennettuina.

Ovissa tulee käyttää turvalasia turvallisuusvaatimusten mukaisesti. Asiakas voi valita oven lasitukseksi karkaistun, laminoidun tai näiden yhdistelmän. Lasivaihtoehtoja on useita, niistä kannattaa kysyä myyjältämme tarkemmin. Myös murronsuoja P4A ja P6B luokan lasit saatavana oviin.

Oveen voidaan asentaa myös kiinteä tai avattava ikkunapaketti

Osastoivat palo-ovet E30, Ei30, Ei60

Valmistamme alumiinisia osastoivia palo-ovia sisä- ja ulkokäyttöön. VTT:n meille myöntämät tyyppihyväksynnät alumiinioville kattavat E30 ja Ei30 luokan palo-ovet. Erikoistapauksissa paikallisella hyväksynnällä voimme myös tapauskohtaisesti valmistaa Ei60- palo-ovia.

Pintakäsittelynä ovissa voi olla luonnonvärinen hopea, eloksoitu, tai pulverimaalaus haluttuun RAL ja RR-värisävyihin. Rakenteellisesti ovet voivat olla lasiaukollisia, umpinaisia yksilehtisiä tai pariovellisia. Oveen voidaan myös liittää kiinteästi ikkunarakenne. Lasitukset tehdään paloluokan mukaisella turvapalolasilla.

Ovet valmistetaan aina mittatilaustyönä asiakkaan toiveen mukaan. Ovet toimitetaan asennettuna, tai vapaasti työmaalle toimitettuna ilman asennusta.

Ovet voidaan myös heloittaa valmiiksi ennen asennusta. Pääsääntöisesti ovissa käytetään vakiota 20mm korkeaa kynnystä, mutta myös laskeutuva tiivistekynnys tyyppihyväksyntä päätöksen mukaisesti on erinomainen valinta esteettömyyttä suosivissa kohteissa.

Kauttamme saa myös tyyppihyväksyttyjä pelti-villa-pelti palo-ovia. Kysy myyjiltämme lisää.

Liukuovet

Liukuovet kuuluvat yhtenä vahvana osa-alueena tuoteperheeseemme. Oven käyttötarkoituksesta riippuen ovessa käytetään joko lämpökatkaistua tai katkaisematonta rakennetta. Tyypillisesti liukuovi hankitaan myymälöihin, erilaisiin kauppoihin, julkisiin laitoksiin sekä jossain määrin myös koteihin, esim. viherhuoneisiin. Alumiininen liukuovi kestää hyvin sään vaihtelut ja kovan käytön. Liukuovet voidaan myös varustaa paniikkisaranoinnilla, jolloin hätätilanteessa ovien avaus on mahdollista varmatoimisemmin. Paniikkisaranoidun liukuoven ovilehden maksimileveys on 1200mm.

Oven profiilit pintakäsitellään anodisoituina, eloksoituina tai pulverimaalattuina RAL ja RR-sävyihin. Liukuovet voivat olla automaatti- tai konekäytöllä. Ne ovat todella helppokäyttöisiä ja tilaa säästäviä. Yleensä jos on paljon kulkua oviaukosta ja ei ole tilaa avautuvalle ovelle, niin kannattaa valita liukuovi. Työskentelemme tiiviisti yhdessä valtuutettujen lukkoliikkeiden kanssa ja täten saumaton yhteistyö takaa sen, että voimme tarjota kokonaispaketteja liukuovi- ja koneistotoimituksistakin kilpailukykyiseen hintaan asiakkaalle.

Hyvin monesti liukuovet liittyvät ikkunaseinä kokonaisuuteen. Halutessasi tällaisen kokonaisuuden kysy lisää myyjältämme.

Valokattorakenteita käytetään paljon julkisissa tiloissa, liikerakennuksissa, sekä myös jossain määrin omakotitalojen ”viherhuoneiden” kattorakenteina yhdessä lasijulkisivuseinien kanssa. Valokatot valmistetaan aina mittatilaustyönä asiakkaan tarpeet huomioiden. Pääsääntöisesti rakenteet myydään asennettuina.

Vieritä ylös